Υπηρεσίες – Εξοπλισμός

Υπηρεσίες

Η εταιρεία Θεσσαλική Οπτοτεχνική ειδικεύεται στην ανάλυση και υλοποίηση ολοκληρωμένων δικτύων οπτικών ινών και ειδικότερα στην εμφύσηση καλωδίων οπτικών ινών, συγκόλληση ινών (splicing) και πιστοποίηση δικτύων οπτικών ινών. Το προσωπικό απαρτίζεται από άτομα με εξειδίκευση πάνω σε όλες τις εργασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση και την άρτια λειτουργία ενός δικτύου.  Προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες λύσεις  – από το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τις δοκιμές ολοκλήρωσης και πιστοποίησης.

Εμφύσηση οπτικών ινών
Στο κομμάτι της εγκατάστασης οπτικών ινών με τη μέθοδο της εμφύσησης, η εταιρεία μας διαθέτει μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού που καθιστά δυνατή την τοποθέτηση όλων των τύπων οπτικών καλωδίων (συμβατικά καλώδια, μικροκαλώδια, ribbonet)  σε κάθε διάσταση σωληνώσεως.

Συγκόλληση οπτικών ινών
Με την ολοένα αυξανόμενη διαθεσιμότητα υλικού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που υπάρχει στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου αυτού και των καλωδίων οπτικών ινών, το σύνολο των εκπαιδευμένων και έμπειρων μηχανικών της εταιρείας μας είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις συγκολλήσεις και τις διαδικασίες συναρμολόγησης που ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών μας. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν την κατασκευή οπτικών συνδέσμων, κατασκευή και τερματισμό ΚΟΙ σε οπτικούς κατανεμητές και splice box.

Optical Time Domain Reflectometer (OTDR) Testing
Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε οποιαδήποτε εγκατάσταση οπτικών ινών αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την εξασφάλιση της πλήρους ικανοποίησης και αποδοτικότητας της υποδομής.

Οι διαγνωστικές μετρήσεις για τη βέλτιστη λειτουργία των δικτύων και ο υπολογισμός απωλειών στην όλη διαδικασία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εταιρείας που οδηγεί στη διαβεβαίωση των πελατών μας για την επάρκεια της εγκατάστασης τους. Γι’ αυτό και η εταιρεία μας έχει συμπεριλάβει την πιστοποίηση των δικτύων με τη χρήση OTDR,OPM(POWER METER),PMD/CD.